Terug naar nieuws overzicht.

Op zoek naar talent

19 maart 2019

Als uitzendbureau zijn we altijd bezig om talenten te matchen aan onze werkgevers. Dit is echter niet altijd even gemakkelijk. Dit komt omdat elk land ander beleid voert over het eventueel kunnen aannemen van werknemers uit het buitenland. Uit onderzoek blijkt dan ook dat wij op nummer 11 staan als bekeken wordt hoe we dit als land faciliteren. Daarnaast blijkt uit dit onderzoek dat we vooral uitblinken in de factor ‘grow’, wat inhoudt dat we goed zijn in het bieden van onderwijs en trainingen van hoge kwaliteit.

Maar; hoe gaat het uitzendproces van buitenlandse werknemers nou precies in zijn werk? Arbeidsmigranten afkomstig uit de Europese Unie (EU) of de Europese Economische Ruimte (EER) mogen vrij werken in Nederland. Omdat zij niet uit Nederland afkomstig zijn, is het van belang dat er als uitzendbureau goede huisvesting wordt geregeld. Hierbij moet de huisvesting voldoen aan de eisen die de gemeente stelt. Daarnaast kan er mogelijk gebruik gemaakt worden van de ET-regeling, wat inhoudt dat zij een belastingvrije vergoeding krijgen omdat zij in Nederland werkzaam zijn en daardoor extra kosten maken. Nadat de huisvesting is geregeld, is het van belang dat de arbeidsmigrant een BSN-nummer regelt, omdat zij anders niet mogen werken. Na het hebben van een BSN-nummer, kan de arbeidsovereenkomst pas gesloten worden. Hier is altijd van belang dat de uitzendkracht hetzelfde verdient als zijn Nederlandse collega’s. Naast dat deze uitzendkrachten niet alleen recht hebben op gelijk loon, is het ook van belang dat dit altijd het wettelijk minimum loon is. Daarnaast hebben zij ook recht op het wettelijk aantal vakantiedagen en vakantietoeslag.

Weten hoe je als werkgever kan controleren of een uitzendbureau niet minder betaald aan je flexwerkers dan afgesproken is? Vraag dan eens naar de loonstrook! Hierop staat namelijk precies gespecificeerd welke inhoudingen (en waarom) zijn gedaan en wat de uitzendkracht uiteindelijk netto verdient. Op die manier komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Weten hoe wij het uitzendproces verder regelen en wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Mail (hetwerkt@uitzendbureau-het.com) of bel (024-3888123) ons.