Wil jij ook een carrièreswitch?

Terug naar nieuws overzicht.
3 mei 2019

Van de 1077 ondervraagden, blijkt een kwart een carrièreswitch te willen. Dit blijkt uit een bericht van Flexnieuws, die het onderzoek van Indeed verder toelicht.

De reden dat mensen willen switchen is omdat ze een leukere, beter betaalde of andere baan willen. De gedachte hierachter is dat mensen een baan willen die bij ze past, zodat de baan een positieve invloed op hun leven zal hebben. Dit is ook niet gek, aangezien uit het onderzoek blijkt dat 37% van de ondervraagden niet met een voldaan gevoel thuis komt na een gewerkte dag. Vooral het loon om in levensonderhoud te zien speelt dan een rol. Van de ondervraagden heeft een derde de switch daadwerkelijk gemaakt, waarvan 17% spijt heeft. Een mogelijke verklaring voor deze spijt is dat ze zijn geswitcht, terwijl ze de baan wel leuk vonden. De reden dat ze dan switchen is omdat ze bijvoorbeeld problemen hebben met de werkgever, waarbij ze liever een andere baan zoeken dan dat ze deze problemen oplossen. Gelukkig is dit bij het overgrote deel niet het geval.

Weten wat wij voor jou kunnen doen in jouw zoektocht naar een betekenisvolle baan? Neem dan contact met ons op via hetwerkt@uitzendbureau-het.com of via 024-3888123.