Wie is mijn baas?

Terug naar nieuws overzicht.
22 maart 2019

Vorige week berichtten we al dat er veel onrust was in de Eerste Kamer omtrent de nieuwe wet Arbeid in Balans (WAB). Ook Anika Keuter, die Nederlands Recht met als specialisatie Arbeidsrecht heeft gestudeerd, denkt dat de WAB ‘het niet gaat oplossen.’

Keuter ziet een verschuiving op de arbeidsmarkt. Een van deze verschuivingen is dat er steeds vaker voor een platform als Thuisbezorgd gewerkt wordt. Hierdoor wordt er niet voldaan aan de voorwaarden van een arbeidsovereenkomst. Dit komt omdat er geen sprake is van een gezagsverhouding, aangezien je voor een algoritme werkt en er daarom geen werkgever is. Dit heeft niet alleen een schijnzelfstandigheid tot gevolg, maar hierdoor heb je ook geen bescherming van het arbeidsrecht. Wanneer een werknemer dan bijvoorbeeld ziek wordt, heeft diegene geen recht op de ziektewet, aldus Keuter.

De WAB probeert dit tegen te gaan, maar Keuter denkt dat deze economische ontwikkelingen niet tegen gehouden kunnen worden. Wat er wel gedaan kan worden? Om schijnconstructies tegen te gaan moet er ‘een duidelijke definitie van ondernemerschap worden gecreëerd’. Daarnaast moet er een definitie van de werkende zijn. ‘In plaats van de arbeidsovereenkomst te toetsen, moet de werkende centraal staan.’ De laatste oplossing die Keuter aanhaalt is ‘om het werkgeverschap eenvoudiger te maken. Op die manier is het zijn van een werkgever aantrekkelijker.’

Bij uitzendbureau hET maken we het zijn van een werkgever aantrekkelijk, door zelf als juridisch werkgever te fungeren. Dit houdt in dat wij de risico’s dragen en onze flexwerkers dus altijd beschermd zijn door het arbeidsrecht. Daarnaast nemen we zoveel mogelijk werk uit handen. Zo zijn we niet alleen bezig met de werving van kandidaten, maar ook met het regelen van de plaatsing. Wij doen daarbij ook aan payrolling, om ook dit stuk uit handen te nemen. Verder bemiddelen wij ook tussen zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) en opdrachtgevers, om schijnconstructies tegen te gaan. Voor werknemers werken wij natuurlijk ook. Door je uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek achterhalen we jouw kwaliteiten. Vervolgens matchen we jou aan de werkgever die bij jou past.

Weten wat wij verder voor jou kunnen betekenen? Mail ons dan op hetwerkt@uitzendbureau-het.com of bel ons op 024-3888123.