Werkloos in corona-tijd? Tijd voor omscholing

Terug naar nieuws overzicht.
31 juli 2020

Met de laagste werkloosheidscijfers sinds het begin van deze eeuw was er geen noodzaak voor omscholing. Hoe anders is deze situatie nu door corona. In de zwaar getroffen cultuursector geeft ruim een kwart van het personeel aan zich te willen omscholen. Een goede ontwikkelingen want waar er steeds meer berichten verschijnen over het toenemende aantal werklozen, blijft het te kort in sommige sectoren onverminderd groot. In de techniek, zorg en onderwijs zitten ze te springen voor goed personeel.

Een groot obstakel bij het switchen van werkveld is het ontbreken van de juiste papieren. Bij De Buitenboordmotor, een denktank van bedrijven en organisaties die het switchen van carrière makkelijker maken, vinden ze dit onnodig. De denktank heeft als doel om de mismatch op de arbeidsmarkt te tackelen. Sinds de coronacrisis merken ze dat het platform enorm in trek is. De oproep is om anders te kijken naar kennis en vaardigheden. Zo is er een idee voor een ‘skillspaspoort’. Veel kennis en vaardigheden hangen namelijk niet samen met een diploma. Ondanks alle goede initiatieven van de verschillende werkgevers ligt de verantwoordelijkheid vooral bij de werkende zelf om de kansen te grijpen.

Bij Uitzendbureau hET zijn we ook druk bezig met de ontwikkelingen in de branche en de verschuivingen van personeel. Zo blijven we altijd met onze werknemers in gesprek en faciliteren we ze wanneer deze de overstap willen maken naar een andere branche. Iets wat noodzakelijk is in deze tijd. Op deze manier blijven we bijdragen aan zowel de groei van werknemer als klant. Zo houden we iedereen aan hET werk!