Krappe arbeidsmarkt

Terug naar nieuws overzicht.
9 februari 2022

“Werk anders inrichten, het kán en zal wel moeten in de krappe arbeidsmarkt” verteld Ineke Kooistra, CEO van The Works. De arbeidsmarkt blijft krab, ouderen stromen uit en er is minder instroom van jongeren. Dat vraagt veel meer creativiteit van bedrijven. De mogelijkheden om de werkorganisatie anders en beter in te richten, hebben werkgevers zelf in handen.

Een positieve ontwikkeling is dat de aantrekkende arbeidsmarkt ervoor zorgt dat de werkgevers gedwongen worden anders naar werk en de capaciteiten van mensen te kijken. We moeten af van het hardnekkige idee: opleidingsniveau + aantal jaar ervaring = baan of promotie.

We moeten ons meer focussen op karaktereigenschappen, basisvaardigheden en groeipotentieel. Nieuwe aanwinsten kun je gericht opleiden voor specifieke taken, en vervolgens ontdekt je samen welk groeipad bij ze past. Dat probeert hET ook te doen door iedereen een kans te geven. Uitzendbureau hET helpt werkgevers hier graag bij. Door samen het gesprek aan te gaan hoe we het personeels te kort binnen uw organisatie kunnen oplossen. Doormiddel van flexibiliteit, creativiteit en een grote flex pool proberen wij ten alle tijden met een passende oplossing te komen. Uitzendbureau hET probeert met hun medewerkers het gesprek aan te gaan over zijn/haar ambities in combinatie met de mogelijk heden op het werk. Hierop volgend proberen wij inhouse of extern de kandidaat op te leiden om zo een passende oplossing voor iedereen te vinden. Dit doen wij zowel met regionaal personeel als internationale medewerkers.

 

Bron: Flexmarkt.nl