Kansen blijven zien en vertrouwen op de kracht van flexibiliteit!

Terug naar nieuws overzicht.
17 augustus 2020

Een turbulente periode in een al turbulente markt. In de afgelopen maanden heeft de arbeidsmarkt verschillende uitdagingen voor hun kiezen gehad. De WAB en coronacrisis hebben een significante impact gehad en zorgen ervoor dat ondernemers, meer als tevoren, creatief moeten blijven denken en innoveren. Deze uitdagingen zijn we bij Uitzendbureau hET ook niet uit de weg gegaan en grijpen kansen die deze ontwikkelingen teweeg brengen.

WET WAB

Het jaar begon met de invoering van de wet WAB. Een ingrijpende invoering welke een grote impact had op de flexbranche. Bij Uitzendbureau hET zijn we tijdig begonnen met het verwerken van alle informatie en het doorvoeren van de aanpassingen. Op deze manier hebben we de impact voor onze klanten zoveel mogelijk kunnen beperken. Toch bracht de wet WAB veel veranderingen met zich mee wat ervoor zorgden dat de flexibiliteit van het eigen bedrijf op de proef werd gesteld.

Coronacrisis

Een paar maanden later deed corona zijn intrede en alle maatregelen erop volgend. Veel bedrijven sloten hun deuren en de productie lag in veel sectoren stil. Ook hier werden de uitzendorganisaties gedwongen zich aan te passen en te kijken naar de mogelijkheden. Bij Uitzendbureau hET hebben we vooral gekeken naar de groeimarkten, nieuwe klanten gerealiseerd en zo onze werknemers aan het werk kunnen houden.

Mogelijkheden

Naast bovenstaande ontwikkelingen zijn we bij Uitzendbureau hET nog altijd druk bezig om ons achter de schermen te blijven ontwikkelen. De vraag naar flexibiliteit groeit altijd na tijden van crisis. Dit zagen we ook na de kredietcrisis in 2008. Het is voor bedrijven belangrijk om flexibel te blijven gedurende een crisis. Uitzendorganisaties blijven hierin cruciaal en spelen een belangrijke rol in het herstel van de productiviteit van de bedrijven.

Ook op het gebied van recruitment en digitalisering zijn we hard bezig om stappen te maken. De vraag naar arbeid blijft onverminderd groot. Hierom werken we hard aan ons recruitmentproces om kwalitatief goed personeel te kunnen blijven werven. Het creƫren van goede content en optimaliseren van het digitale proces zijn hierbij de voornaamste uitdagingen.

Uitzendbureau hET staat klaar voor iedereen, werknemer en werkgever. Samen zorgen we ervoor dat uw bedrijf haar doelen kan realiseren en zich kan focussen op de toekomst.

Aldus Directeur Rutger van Lee