Huisvesting, zo kan hET dus ook!

Terug naar nieuws overzicht.
23 oktober 2020

Huisvesting, zo kan hET dus ook!

Verschillende nieuwsberichten worden gepubliceerd betreft de huisvestiging van arbeidsmigranten. Zo plaatste NOS een artikel over de “belabberde” huisvestiging in Nederland voor arbeidsmigranten. Jan Cremers arbeidssocioloog van de Universiteit Tilburg vindt dat veel gemeentes hun kop in het zand steken als het gaat om de huisvesting van arbeidsmigranten. Wanneer het gaat om de werksituatie van arbeidsmigranten houdt de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een oogje in het zeil. Dat leidde van 2016 tot 2019 tot 355 boeterapporten vanwege overtredingen van uitzendbureaus. Maar dat maakt volgens Cremers weinig indruk. “De kans dat de inspectie langskomt is eens in de 35 jaar. Dus dat schrikt kwaadwillende uitzendbureaus niet af.”

Als uitzendbureau hET willen wij graag laten zien hoe wij de huisvesting organiseren.

Wij willen er voor onze uitzendkrachten zijn, ook op het gebied van goede huisvesting! Zo luidt onze visie dan ook dat wij willen bijdragen aan een samenleving waarin werk op een positieve manier de persoonlijke ontwikkeling ondersteunt van iedere deelnemer op de arbeidsmarkt, op welke manier hij of zij dan ook invulling geeft aan werk. Dit betekend ook dat wij goede huisvesting willen voor onze arbeidsmigranten met de juiste faciliteiten en voldoende privacy. Met maximaal één of twee personen (stelletje) op een kamer geven wij ook de rust die onze medewerkers verdienen. Mede hierdoor wordt de work-life balance beter. Uiteraard wordt de huisvesting jaarlijks gekeurd door de Stichting Normering Flexwonen. Deze stichting controleert of huisvestiging voldoet aan de eisen op het gebied van brandveiligheid, hygiëne, leefruimte, administratie en beheer, het maximum aantal sanitaire voorzieningen en kookgelegenheden.

Wij zijn trots om te laten zien dat hET ook anders kan, we durven zelfs te zeggen dat onze huisvestiging ruim boven de norm van het SNF zit.

hET zorgt voor iedereen!