“Het duurder maken van flexwerken zal de economische groei in Nederland stagneren en zal niet leiden tot meer vaste banen”

Terug naar nieuws overzicht.
12 april 2018

 

Minister Koolmees slaat volledig de plank mis door het duurder maken van Flexwerk, aldus onze operationeel directeur Rutger van Lee.

Het duurder maken van flexwerken zal de economische groei in Nederland stagneren en zal niet leiden tot meer vaste banen, dit om de volgende redenen:

  • Het is al een uitdaging om aan personeel te komen wat resulteert in een hogere kostprijs. Het duurder maken van flexwerk zal ervoor zorgen dat het nog moeilijker zal maken voor de uitzendbranche.
  • Tijdens economische groei willen startende ondernemers en het MKB eerst “de kat uit de boom kijken” voordat ze de risico’s aandurven met betrekking tot het vaste contract. Daarnaast willen zij ontzorgt worden zodat zij zich kunnen richten op hun core business.
  • Voor seizoensgebonden werk is het onbegonnen werk om met vaste contracten te gaan werken.
  • Minder gereguleerde flexvormen, schijnzelfstandigheid zullen worden gestimuleerd.
  • Hierdoor zullen er minder mogelijkheden ontstaan voor mensen met een afstand (door welke reden dan ook) tot de arbeidsmarkt.
  • Werkgevers vluchten naar andere werelddelen wat dus geen bijdrage levert aan de groei van de Nederlandse economie.

Het reguliere flexwerk zal juist door het kabinet gedragen moeten worden om groei te stimuleren en de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zal daar geen positieve bijdrage aanleveren.