De impact van technologie op de uitzendbranche

Terug naar nieuws overzicht.
23 juni 2020

De laatste tijd is een turbulente periode geweest voor de uitzendorganisaties naast corona beginnen de technologische ontwikkelingen steeds meer een stempel te drukken op de recruitmentsector en dwingen bedrijven om zich ook te ontwikkelen in tijden van crisis. Kleine bedrijven zijn steeds vaker in staat om te concurreren met de grote spelers. De ontwikkelingen maken het dat het voor uitzendorganisaties steeds lastiger wordt om de juiste kandidaat te vinden en te behouden.

Uitzendorganisaties zijn hierdoor steeds opzoek naar nieuwe technologieën om kandidaten aan te trekken en aan zich te binden. De belangrijkste ontwikkelingen die zijn intrede hebben gedaan zijn: artificial intellengence, social media recruiting, video-interviews en talentanalyses. Deze technologieën brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Begrippen als ‘Employer Brand’, ‘Candidate Experience’ en ‘Employer Value Proposition’ worden steeds belangrijker. Alles staat in het teken van het werven van kandidaten en je blijven onderscheiden als bedrijf.

Ook bij Uitzendbureau hET zijn we achter de schermen hard bezig om ons als bedrijf te blijven ontwikkelen en deze uitdagingen te tackelen. Zo heeft er onlangs een intern onderzoek plaatsgevonden naar ons eigen wervingsproces. De bevindingen waren helder en bieden nieuwe mogelijkheden om te blijven groeien. Dit alles om ons als hET, te blijven ontwikkelen en het beste te kunnen bieden voor zowel klant als kandidaat.