Terug naar nieuws overzicht.

Meer zekerheid voor ZZP’ers

28 juni 2019

In 2021 krijgen ZZP’ers eindelijk meer zekerheid; ze gaan dan namelijk per uur minimaal €16 verdienen. Dit is exclusief de directe kosten die ZZP’ers maken. Materiaalkosten komen dan ook bovenop dit tarief. Deze beslissingen zijn gemaakt door het kabinet, om op die manier ZZP’ers ervan te verzekeren dat ze van dit uurloon kunnen rondkomen. Dit is goed nieuws voor 8.6% van de ZZP-huishoudens, die nu nog onder het bestaansminimum komen. Door dit minimumtarief is het voor ZZP’ers ook mogelijk om een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid af te sluiten en te sparen voor eventuele werkloosheid.

Mocht je het als ZZP’er helemaal goed doen en minimaal €75 per uur verdienen, dan kan je een zogenaamde zelfstandigenverklaring aanvragen. Hiermee toon je als ZZP’er aan dat je het werk ook daadwerkelijk zelfstandig uitvoert. Daarnaast ben je hierdoor van naheffingen uitgesloten, mits je handelt naar wat je hebt afgesproken, aldus minister Koolmees, staatssecretaris Snel en Keijzer. Voorwaarden hiervoor zijn wel dat ze zich inschrijven bij de KvK en dat de opdracht niet langer dan een jaar duurt.

Ook wij zijn al enige tijd gespecialiseerd in de bemiddeling van ZZP’ers. Wij zijn namelijk samen met bouwspecialist Weijers Eikhout ‘WE Bouwen’ begonnen. Op die manier koppelen wij opdrachtgevers die graag gebruik maken van de diensten van ZZP’ers aan ZZP’ers met de juiste vaardigheden. Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 0243888123 of hetwerkt@uitzendbureau-het.com.