Terug naar nieuws overzicht.

Laat zien wie je bent

27 mei 2019

Veelal staat er op cv’s allerlei prachtige kwaliteiten als nauwkeurig, enthousiast én flexibel. De vraag is echter of een persoon daadwerkelijk al deze drie eigenschappen bezit. Op zich is het namelijk geen probleem, maar het is beter om eerlijk te zijn over welke kenmerken je daadwerkelijk bezit. Ook als uitzendbureau is het dan namelijk veel makkelijker om iemand te matchen, aldus Flexnieuws.

Waarom het verder zo belangrijk is om hier eerlijk over te zijn, is omdat elk bedrijf iets anders zoekt. Als je dan een heel rijtje opsomt met kwaliteiten die je bezit, is het voor een bedrijf moeilijk om een goed beeld te krijgen over wie je nou bent als persoon. Daarnaast is het voor het ene bedrijf erg belangrijk dat je flexibel bent, terwijl dat voor het andere bedrijf veel minder speelt. Als je zelf liever een vast werkritme hebt, is het dus niet handig om aan te geven dat je een flexibele instelling hebt. Daarnaast gaat het erom hoe je aansluit bij dat bedrijf; de klik is erg belangrijk. Deze klik zorgt er namelijk voor dat jij straks makkelijker met je collega’s en werkgever kan communiceren.

Om eerlijk te zijn over je kwaliteiten is tot slot nog van belang, omdat er steeds meer een tekort is aan bepaalde beroepen als bijvoorbeeld vakmensen. Als je echter een klik hebt met elkaar, dan is een bedrijf eerder geneigd om in jou te investeren aan de hand van bijscholing. Kennis kan je namelijk leren, maar iemands persoonlijkheid kan je niet veranderen. Laat dus zien wie je écht bent, want dat voorkomt voor beide teleurstellingen.