Terug naar nieuws overzicht.

Google, zoek mijn ideale baan

16 april 2019

Het FD schrijft dat Google een nieuwe functie krijgt; het vinden van jouw perfecte baan! Op basis van de informatie die Google van jou heeft, vindt Google for Jobs de vacatures die het best bij jou passen. Om de vacatures te linken aan de informatie die Google van jou heeft, gebruiken ze een combinatie van big data, kunstmatige intelligentie en deeplearning. Het laatste betekent dat Google woorden leert begrijpen door veel te lezen. Op die manier linkt Google uiteindelijk het woord Den Haag en Utrecht aan het woord stad.

Om het platform te vullen met vacatures, kunnen bedrijven deze hier voorlopig nog gratis op plaatsen. Bedrijven willen dit ook graag, aangezien uit een eerste proef blijkt dat er via Google for Jobs meer wordt gesolliciteerd in vergelijking met traditionele manieren.

Kortom; het lijkt vrij positief waarbij er potentie is om vacatures eerder te vullen. Wij zijn echter benieuwd wanneer de tegenklanken komen. Wij vinden het namelijk nogal een aantasting in de privacy. Zoals het begrip ‘big data’ al zegt, gebruikt Google alle informatie die ze van jou hebben om op basis daarvan sluitende vacatures te vinden. We zijn dan ook erg benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld..